Jak mi Outdoorový náramek pomohl na mých cestách

Autor: Martin Kirschner.

P1010238

Foto: Pří cestách po Jižním Tyrolsku mi byl Outdoorový Náramek skvělým pomocníkem

 

Jsem vášnivým cestovatelem. Procestoval jsem řadů zemi, ale většina mých cest spočívala spíše v kulturním poznání, než v outdoorovém cestování v přírodě.

Nicméně před třemi roky jsem navštívil Jižní Tyrolsko, které jsem celé procestoval a prošel jsem pěšky pět národních parků. V horách Jižního Tyrolska jsem trávil sám dva měsíce a byla to pro mě velmi přínosná zkušenost, která mi pomohla se zocelit, ujasnit si v životě priority a najít sám sebe. Celý článek o tom jak jsem cestoval po Jižním Tyrolsku, co jsem tam zažil a co mi cestování po Jižním Tyrolsku dalo, naleznete zde.

Když jsem cestoval po Jižním Tyrolsku, tak mi byl velkým pomocníkem Paracord Outdoor náramek Merkur 5 v 1. Tento náramek patří v rámci e-shopu Outdoorové Náramky k těm méně kvalitním, nicméně kdybych ho neměl na svých cestách, nejspíš bych zažíval krušné chvíle.

Původně jsem si tento Outdoorový Náramek vzal jenom tak, pro případ nouze a neměl jsem v úmyslu ho nijak použít. Nicméně mi selhal zapalovač a tak jsem byl nucen použít náramek k rozdělání ohně. Musím přiznat, že rozdělat oheň je s tímto náramkem náročnější, než se značkovými verzemi náramků eshopu Outdoorové Náramky. Každopádně na 5-10 pokus jsem oheň s tímto náramkem vždy rozdělal.

Kompas, který má tento náramek zabudovaný jsem také použil několikrát a musím říct, že je 100 % přesný. Další funkce náramku, jako mini nožík, lano, píšťalka jsem nepoužíval.

I v náročnějších situacích mi náramek vydržel zcela nepoškozen a až do dneška (leden 2017) je pořád ještě funkční.